Atac cu drone asupra a două staţii de petrol din Arabia Saudită/ Reacţia autorităţilor: Un act „laş” de terorism

Arabia Saudită a anunţat că două staţii de pompare a petrolului au fost lovite marţi în urma unui atac cu drone, în ceea ce a numit un act „laş” de terorism, la două zile după ce două nave petroliere saudite au fost sabotate în largul coastei Emiratelor Arabe Unite, relatează Reuters.

6417 afișări
Imaginea articolului Atac cu drone asupra a două staţii de petrol din Arabia Saudită/ Reacţia autorităţilor: Un act „laş” de terorism

Două staţii de petrol din Arabia Saudită lovite în urma unui atac cu drone

Ministrul Energiei al celui mai mare exportator de petrol din lume a declarat că atacul a provocat un incendiu, care a fost controlat şi a provocat daune minore la o staţie de pompare, dar nu a afectat producţia de petrol sau exporturile de produse petroliere şi ţiţei.

Ministrul Energiei, Khalid al-Falih, a declarat pentru mass-media de stat că atacul cu drone şi sabotajul de duminică al celor patru nave, inclusiv două nave petroliere din Arabia Saudită, produs în apropierea portului Fujairah din Emiratele Arabe Unite, reprezintă o ameninţare la rezervele globale de petrol.

„Aceste atacuri dovedesc încă odată că este important să combatem entităţile teroriste, inclusiv miliţiile hutti din Yemen, care sunt susţinute de Iran”, a afirmat Falih într-o declaraţie în limba engleză emisă de ministerul său.

Postul de televiziune aparţinând rebelilor hutti, Masurah TV, a anunţat anterior că organizaţia a lansat atacuri de tip „dronă” asupra instalaţiilor „vitale” din Arabia Saudită ca răspuns la „agresiunea şi blocada continuă” asupra Yemenului.

O coaliţie condusă de Arabia Saudită se luptă cu rebelii hutti de patru ani în ţara din Peninsula Arabă pentru a încerca să restaureze guvernul recunoscut pe plan internaţional, într-un conflict văzut ca un război de la distanţă între Arabia Saudită şi Iran.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici