Atac informatic asupra site-ului tribunalului care le-a judecat pe membrele trupei Pussy Riot

Site-ul de Internet al tribunalului care a condamnat la doi ani de închisoare trei membre ale grupului Pussy Riot pentru o "rugăciune punk" împotriva lui Vladimir Putin a fost victima unui atac cibernetic marţi, timp de câteva ore, potrivit unui purtător de cuvânt al acestei instanţe.

221 afișări
Imaginea articolului Atac informatic asupra site-ului tribunalului care le-a judecat pe membrele trupei Pussy Riot

Atac informatic asupra site-ului tribunalului care le-a judecat pe membrele trupei Pussy Riot (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Site-ul tribunalului Hamovniceski din Moscova - http://hamovnichesky.msk.sudrf.ru  - "a fost vizat de un atac cibernetic", a declarat purtătoarea de cuvânt Daria Liah.

O înregistrare video provocatoare a cântăreţului homosexual bulgar Azis, imagini luând în derâdere sistemul judiciar rus precum şi o nouă piesă a grupului Pussy Riot, intitulată "Putin lights up the fires", erau vizibile marţi dimineaţă pe site-ul instituţiei, a constatat un jurnalist al AFP.

Sloganuri ca "Practica judiciară - nu poate fi mai rea" şi "Banda de hoţi a lui Putin jefuieşte ţara! Treziţi-vă, tovarăşi!", au figurat, de asemenea, pe prima pagină a site-ului tribunalului.

În plus, a fost vizibil şi un număr de telefon, alături de cuvintele: "Întrebaţi-l pe Jenia (diminutiv de la prenumele rusesc Evgheni)".

Bărbatul care a răspuns la acest număr s-a prezentat ca fiind bloggerul Evgheni Volnov, şi a afirmat că nu ştie cine este în spatele acestui atac informatic.

El a sugerat însă că autorii acestuia vor să îşi arate susţinerea faţă de cele trei tinere din cadrul grupului Pussy Riot - Nadejda Tolokonnikova, Ekaterina Samuţevici şi Maria Alehina - condamnate vineri la doi ani de închisoare de către acest tribunal pentru "huliganism" şi "incitare la ură religioasă".

"Reacţia hackerilor este de înţeles", a declarat bloggerul.

În jurul orei 06.30 GMT (09.30 ora României), funcţionarea site-ului tribunalului a fost restabilită, a constatat AFP.

Procesul membrelor trupei Pussy Riot, condamnate pentru că au cântat în februarie o "rugăciune punk" împotriva lui Vladimir Putin într-o catedrală din Moscova, a avut ecouri internaţionale şi decizia judecătorească a fost criticată vehement în străinătate, unde a fost calificată drept "disproporţionată".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici