ATAC taliban asupra unei şcoli cu sute de elevi din Pakistan: Cel puţin 141 de morţi - VIDEO

Cel puţin 141 de persoane, dintre care 132 de copii, au fost ucise în atacul comis marţi, de militanţi talibani, la şcoala din Peshawar, anunţă autorităţile, precizând că este cel mai grav atac terorist din istoria Pakistanului.

1907 afișări
Imaginea articolului ATAC taliban asupra unei şcoli cu sute de elevi din Pakistan: Cel puţin 141 de morţi - VIDEO

ATAC taliban asupra unei şcoli cu sute de elevi din Pakistan

Bilanţul oficial a fost prezentat de generalul Asim Bajwa, purtătorul de cuvânt al armatei pakistaneze.

Alte 124 de persoane, dintre care 121 de copii, au fost rănite în atacul revendicat de Mişcarea Talibanilor Pakistanezi (TTP).

Este cel mai grav atac terorist din istoria Pakistanului. Precedentul record era din anul 2007, când 139 de persoane au fost ucise într-un atac comis la Karachi.

"Teroriştii au intrat în şcoală şi au deschis focul în mod aleatoriu, fără a avea intenţia de a lua ostatici", a declarat generalul Bajwa.

"Agresorii purtau veste explozive, aveau muniţie şi alimente pentru câteva zile", a spus generalul, precizând că cei nouă atacatori au fost eliminaţi de serviciile de securitate.

"Armata pakistaneză este determinată să învingă terorismul", a promis generalul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici