ATAC TERORIST la Tel Aviv: 28 de oameni au fost răniţi într-o explozie a unui autobuz. HAMAS a revendicat atentatul - VIDEO

Cel puţin 28 de persoane au fost rănite în atentatul care a avut loc miercuri în Tel Aviv, două persoane având răni moderate sau grave şi patru fiind în stare de şoc, anunţă serviciile medicale israeliene citat de site-ul Ynetnews.

2350 afișări
Imaginea articolului ATAC TERORIST la Tel Aviv: 28 de oameni au fost răniţi într-o explozie a unui autobuz. HAMAS a revendicat atentatul - VIDEO

ATAC TERORIST la Tel Aviv

Explozia a vizat un autobuz al liniei 142, pe strada Shaul Hamelech din centrul oraşului Tel Aviv, în apropierea bazei militare Kirya.

Potrivit serviciilor de securitate israeliene, atacul nu poartă mărcile vreunei organizaţii teroriste cunoscute.

Răniţii au fost transportaţi la Spitalul Sourasky din Tel Aviv. Una dintre victime este în stare gravă, dar, potrivit medicilor, viaţa sa nu este în pericol.

Comisarul de poliţie Yohanan Danino a declarat că este vorba de un atac terorist, doi suspecţi fiind daţi în urmărire.

La Gaza, scene de bucurie au izbucnit după anunţarea exploziei, potrivit unor jurnalişti.

Acest atac are loc în timp ce secretarul de Stat american Hillary Clinton şi secretarul general al ONU Ban Ki-moon continuă să poarte consultări în Israel şi la Ramallah (Cisiordania), într-o încercare de a stopa ostilităţile dintre Israel şi Hamas în Fâşia Gaza, care continuă de o săptămână.

Gruparea palestiniană Hamas a revendicat atacul care a avut loc în cea de-a opta zi a schimburilor de focuri dintre Israel şi militanţii din Gaza, informează BBC.

Dispozitivul care a provocat explozia de la Tel Aviv fusese amplasat anterior, sub unul dintre scaunele aflate în partea din mijloc a autobuzului, susţine poliţia, citată de Ynetnews.com.

Comisarul de poliţie Yohanan Danino, care a ajuns la faţa locului a declarat că toate indiciile conduc către un atentat terorist, iar poliţia caută persoanele care au amplasat explozibilul.

Brigăzile Martirilor al-Aqsa, provenind din mişcarea Fatah, ar fi revendicat atacul din Tel Aviv, afirmând că teroristul care l-a comis a reuşit să scape, relatează Ynetnews.com.

Comitetul de Rezistenţă Populară a revendicat, de asemenea, atacul.

"Trebuie să continuăm să răspundem agresiunii israeliene în aşteptarea rezultatului negocierilor de încetare a focului", a declarat un purtător de cuvânt al Hamas, Fawzi Barhoum pentru Al-Arabiya. Barhoum a salutat atacul, pe care l-a calificat drept "un act de eroism".

MAE condamnă atentatul de la Tel Aviv şi menţionează că nu sunt români printre victime

"MAE condamnă atentatul terorist care a avut loc în urmă cu aproximativ o oră la Tel Aviv şi îşi exprimă regretul pentru victime. Din informaţiile până la această oră, nu au existat cetăţeni români printre victime", a declarat Robert Cazaciuc, într-o conferinţă de presă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici