Atacurile de la 11 septembrie 2001 din SUA: Acuzarea va cere condamnarea la moarte a organizatorilor

Procurorii americani vor cere condamnarea la moarte a kuwaitianului Khaled Sheikh Mohammed şi a patru complici acuzaţi de organizarea atentatelor din 11 septembrie 2001, anunţă Pentagonul.

511 afișări
Imaginea articolului Atacurile de la 11 septembrie 2001 din SUA: Acuzarea va cere condamnarea la moarte a organizatorilor

Atacurile de la 11 septembrie 2001 din SUA: Acuzarea va cere condamnarea la moarte a organizatorilor(Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Cei cinci sunt acuzaţi de pregătirea şi comiterea atentatelor de la 11 septembrie 2001 la New York, Washington DC şi Shanksville (Pennsylvania), atacuri soldate cu 2.976 de morţi", precizează Departamentul american al Apărării.

"Autorităţile vor transfera dosarul comisiei militare capitale, ceea ce înseamnă că cei cinci vor putea fi condamnaţi la moarte dacă vor fi găsiţi vinovaţi", precizează Pentagonul.

Khaled Sheikh Mohammed, cunoscut cu iniţialele "KSM", precum şi Ramzi ben al-Shaiba, Ali Abd al-Aziz Ali, Wallid ben Attach şi Mustapha al-Husaui vor compărea în 30 de zile în faţa unui tribunal militar de excepţie pentru a fi puşi oficial sub acuzare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici