Atenţionare MAE: Controale la frontierele Austriei cu Ungaria, Slovenia, Italia, până în 4 noiembrie

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Austriei că măsura reintroducerii controalelor la frontierele cu Ungaria, Slovenia şi Italia s-a prelungit până la data de 4 noiembrie.

1566 afișări
Imaginea articolului Atenţionare MAE: Controale la frontierele Austriei cu Ungaria, Slovenia, Italia, până în 4 noiembrie

Atenţionare MAE: Controale la frontierele Austriei cu Ungaria, Slovenia, Italia, până în 4 noiembrie

Decizia a fost luată în contextul măsurilor suplimentare luate de autorităţile locale de securizare a frontierei austriece şi de instituire a unor măsuri restrictive în privinţa deplasării valului de migranţi, menţionează sursa citată.

Restricţiile respective au fost introduse după ce şi Germania a prelungit controalele la frontiera cu Austria.

"Circulaţia rutieră se desfăşoară normal, cu precizarea că, în anumite perioade ale zilei, apar întârzieri cu până la 20-30 minute", se arată în comunicatul MAE.

Circulaţia feroviară către şi dinspre Bavaria, prin Gara Centrală Salzburg, rămâne suspendată, în ambele direcţii, din cauza măsurilor guvernamentale din Germania.

"Având în vedere dinamica situaţiei din teren, se recomandă cetăţenilor români care doresc să se deplaseze în Republica Austria să consulte paginile de Internet http://www.oeamtc.at/ (Clubul automobilistic austriac) şi www.mae.ro, pentru informaţii actualizate", precizează MAE.

Ministerul de Externe reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (disponibilă gratuit în "App Store" şi "Google Play"), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici