Autorităţile egiptene ordonă arestarea liderului suprem al mişcării Fraţii Musulmani

Procurorul general egiptean a ordonat miercuri arestarea liderului suprem al mişcării islamiste Fraţii Musulmani Mohamed Badie şi a altor oficiali de rang înalt din confrerie, în cadrul violenţelor care s-au soldat cu peste 50 de morţi luni, a anunţat o sursă judiciară.

313 afișări
Imaginea articolului Autorităţile egiptene ordonă arestarea liderului suprem al mişcării Fraţii Musulmani

Autorităţile egiptene ordonă arestarea liderului suprem al mişcării Fraţii Musulmani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit aceleiaşi surse, ei sunt acuzaţi de incitare la violenţă în legătură cu aceste confruntări sângeroase ce au avut loc în faţa sediului Gărzii Republicane, la Cairo, în cursul unei manifestaţii a unor susţinători ai fostului preşedinte islamist Morsi.

Badie şi alţi oficiali din cadrul mişcării Fraţii Musulmani sunt vizaţi deja de un mandat de arestare, pentru violenţe anterioare.

În contextul în care serviciile de securitate au anunţat arestarea sa cu o zi înainte, liderul suprem şi-a făcut apariţia în public vinerea trecută, la Cairo, îndemnându-i pe susţinătorii lui Morsi să rămână mobilizaţi "cu milioanele", până la reinstalarea la putere a fostului preşedinte destituit de armată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici