Autorităţile greceşti au declarat stare de urgenţă pe insula Lesbos, în urma cutremurului de luni

Autorităţile din Grecia au declarat, marţi, stare de urgenţă pe insula Lesbos, după ce un cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade produs luni în largul Mării Egee a provocat moartea unei persoane şi rănirea altor zeci, informează site-ul agenţiei The Associated Press.

1884 afișări
Imaginea articolului Autorităţile greceşti au declarat stare de urgenţă pe insula Lesbos, în urma cutremurului de luni

Autorităţile greceşti au declarat stare de urgenţă pe insula Lesbos, în urma cutremurului de luni (Imagine: Twitter)

Oficialii guvernului regional au anunţat că locuinţele din 12 oraşe aflate în sudul insulei Lesbos au fost grav afectate sau distruse. Locuitorii vizaţi, majoritatea persoane în vârstă, au fost adăpostiţi la rude, la hoteluri sau într-un adăpost organizat de către armată.

Starea de urgenţă a fost declarată după ce peste 800 de oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele, iar mai multe drumuri sunt blocate de dărâmături.

Pe de altă parte, serviciile de urgenţă din Turcia nu au raportat victime, dar 240 de corturi au fost ridicate în zona afectată, ca măsură de precauţie.

Epicentrul cutremurului de 6,3 grade a fost la 11 kilometri sud de oraşul Plomari (insula Lesbos), la 30 de kilometri sud sud-vest de oraşul Mytilene din Grecia şi 40 de kilometri vest nord-vest de localitatea Foca (provincia Izmir) din Turcia, potrivit Institutului american de Geofizică (USGS). Cutremurul s-a produs la o adâncime de 5,7 kilometri. Autorităţile turce şi cele greceşti au precizat că au avut loc minimum 25 de replici ale cutremurului, cele mai mari fiind cu magnitudinea de 4, 4,5 şi 4,9.

Cutremurele sunt frecvente în Grecia şi Turcia, ţări aflate în zone tectonice active. Două cutremure devastatoare au lovit nord-vestul Turciei în 1999, provocând moartea a aproximativ 18.000 de persoane.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici