Autorităţile SUA avertizează cu privire la posibile ameninţări teroriste de Ziua Independenţei

Autorităţile americane avertizează cu privire la posibile ameninţări teroriste cu ocazia Zilei Independenţei Statelor Unite din 4 iulie, au declarat vineri oficiali citaţi de CNN.

5223 afișări
Imaginea articolului Autorităţile SUA avertizează cu privire la posibile ameninţări teroriste de Ziua Independenţei

Autorităţile SUA avertizează cu privire la posibile ameninţări teroriste de Ziua Independenţei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Departamentul de Securitate Internă, FBI şi Centrul Naţional pentru combaterea terorismului au emis un buletin comun de informaţii, destinat tuturor autorităţilor americane responsabile cu aplicarea legii.

Buletinul nu menţionează un complot specific, ci conţine un avertisment general privind un risc ridicat de ameninţări. Documentul afirmă că extremiştii ar putea lansa atacuri de Ziua Independenţei sau în reacţie la o presupusă insultă la adresa Profetului Mahomed.

CNN a relatat recent că oficialii americani estimează că ameninţarea teroristă islamistă este la cel mai ridicat nivel din ultimii ani. Oficialii sunt îngrijoraţi cu privire la posibile atacuri pe teritoriul american legate de ziua de 4 iulie şi de vizita pe care urmează să o efectueze Papa Francisc în ţară.

FBI şi divizia de securitate naţioală a Departamentului de Justiţie au acţionat agresiv în ultimele săptămâni pentru arestarea şi inculparea extremiştilor care ar putea plănui atacuri sau susţine grupări precum Statul Islamic.

"Încurajăm toate autorităţile să fie vigilente şi pregătite", se arată într-un comunicat de vineri al secretarului pentru Securitate Internă Jeh Johnson. "Vom ajusta măsurile de securitate, văzute şi nevăzute, pentru a proteja poporul american", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici