Autorităţile turce au arestat 12 presupuşi militanţi ai organizaţiei teroriste Stat Islamic

Poliţia antiteroristă din Turcia a arestat 12 presupuşi militanţi ai organizaţiei teroriste Stat Islamic, în timpul unor operaţiuni anti-droguri desfăşurate în provincia sudică Adana, fiind suspectaţi că ar plănui un atentat în noaptea de Revelion, relatează site-ul agenţiei de ştiri Xinhua.

164 afișări
Imaginea articolului Autorităţile turce au arestat 12 presupuşi militanţi ai organizaţiei teroriste Stat Islamic

Autorităţile turce au arestat 12 presupuşi militanţi ai organizaţiei teroriste Stat Islamic

Poliţia antiteroristă a investigat mai multe adrese din provincia Adana, a informat agenţia de ştiri Anadolu. Printre ei 12 suspecţi reţinuţi în timpul operaţiunilor se numără şi doi sirieni.

Autorităţile suspecteză că aceştia voiau să desfăşoare un atentat terorist în noaptea de Revelion, pe cont propriu, folosind vehicule şi cuţite.

Pe 1 ianuarie, un terorist islamist a deschis focul asupra persoanelor care sărbătoreau Revelionul în clubul Reina, aflat la Istanbul. În urma atentatului, revendicat de Stat Islamic, au murit 39 de persoane, iar alte 65 au fost rănite.

Încă din 2015, poliţia a intensificat lupta împotriva suspecţilor care ar putea fi militanţi ai organizaţiilor teroriste.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici