Autorul luării de ostatici în Portugalia, ucis de forţele de ordine, este un moldovean

O luare de ostatici într-un restaurant, la Pinhal Novo, în partea centrală a Portugaliei, s-a soldat duminică dimineaţa cu doi morţi, răpitorul, de origine moldoveană, potrivit presei portugheze, şi un membru al forţelor de ordine, şi cu şase răniţi.

319 afișări
Imaginea articolului Autorul luării de ostatici în Portugalia, ucis de forţele de ordine, este un moldovean

Autorul luării de ostatici în Portugalia, ucis de forţele de ordine, este un moldovean (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Un bărbat, despre care presa portugheză scrie că este cetăţean al Republicii Moldova, s-a baricadat într-un restaurant din Portugalia, duminică dimineaţă, şi a luat mai mulţi ostatici dintre clienţii localului, relatează PRO TV Chişinău. Atacatorul a detonat mai multe bombe în local, după care a fost împuşcat de către forţele de ordine şi a murit pe loc. De asemenea, un membru al forţelor de ordine a murit în urma unei explozii, au anunţat reprezentanţi ai Jandarmeriei portugheze.

În plus, şase persoane au fost rănite în urma deflagraţiilor, printre care patru membri ai forţelor de ordine, a precizat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Jorge Goulao. Unul dintre ei a fost transportat de urgenţă la spital.

Bărbatul a intrat liniştit în restaurantul Refugiu din oraşul Pinhal Novo, în centrul Portugaliei, şi părea că vrea să îşi comande ceva de mâncare. La un moment dat, el a scos un pistol şi a început să-i ameninţe pe clienţii localului, cerându-le bani.

Cei mai mulţi dintre clienţi au reuşit să fugă din local şi să alerteze forţele de ordine, care s-au luptat timp de şapte ore cu atacatorul.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici