Avion prăbuşit în Indonezia. 25 de persoane au murit

Douăzeci şi cinci de persoane au murit, sâmbătă, după ce un avion de transport regional din Indonezia s-a prăbuşit în mare, în provincia Papua, au anunţat autorităţile. Aparatul, de tip MA-60, de fabricaţie chineză, "a căzut în mare la circa 500 de metri de pistă, în timp ce era în faza de aterizare" pe aeroportul din Kaimana, un orăşel din Papua occidentală, a declarat un oficial ministerial, Bambang Ervan.

605 afișări
Imaginea articolului Avion prăbuşit în Indonezia. 25 de persoane au murit

Avion prăbuşit în Indonezia. 25 de persoane au murit (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Avionul companiei indoneziene Merpati Nusantara a "explodat" şi s-a dezintegrat în momentul în care a atins apa, a precizat Gunawan, un ofiţer al Marinei din Papua.

"Toţi pasagerii au murit" şi "15 cadavre au fost recuperate din apă". Celelalte sunt probabil în epava avionului, potrivit acestuia.

"Condiţiile meteorologice erau nefavorabile, cu o vizibilitate redusă, atunci când s-a produs accidentul", a precizat Ervan.

Indonezia este foarte dependentă de cursele aeriene pentru a face legătura între cele 6.000 de insule locuite ale sale, dintre care unele sunt acoperite de munţi şi păduri.

Din cauza unui număr ridicat de accidente, Uniunea Europeană a plasat în iulie 2007 pe lista sa neagră toate cele 51 de companii aeriene indoneziene, interzicându-le avioanelor lor să aterizeze în cele 27 de state UE. Unele dintre ele au fost retrase de atunci de pe această listă, în urma unei ameliorări a condiţiilor de securitate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici