Avionul doborât de Iran ar putea fi o dronă americană dispărută în Afganistan

Avionul fără pilot doborât în estul Iranului, vecin cu Afganistanul, potrivit presei iraniene, "ar putea fi" un avion fără pilot american dispărut în timpul unei misiuni deasupra vestului afgan, a anunţat duminică forţa NATO în Afganistan (ISAF), relatează AFP.

1376 afișări
Imaginea articolului Avionul doborât de Iran ar putea fi o dronă americană dispărută în Afganistan

Avionul doborât de Iran ar putea fi o dronă americană dispărută în Afganistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Avionul fără pilot la care fac aluzie iranienii ar putea fi un avion american de recunoaştere care efectua o misiunea în vestul Afganistanului la sfârşitul săptămânii", explică ISAF într-un comunicat publicat duminică seara.

"Operatorii avionului fără pilot au pierdut controlul aparatului şi încă încearcă să stabilească ce s-a întâmplat cu el", adaugă ISAF fără alte precizări despre tipul aeronavei.

Presa iraniană a anunţat duminică după-amiază că un avion american fără pilot a fost doborât cu câteva ore înainte în estul Iranului, vecin cu Afganistanul şi Pakistanul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici