AVIONUL rus prăbuşit în Egipt: Anchetatorii britanici cred că o bombă se afla în cala aeronavei

Anchetatorii britanici care examinează cauzele prăbuşirii avionului rusesc în Peninsula Sinai cred că o bombă a fost amplasată în cala de bagaje chiar înainte de decolare, relatează BBC News Online.

783 afișări
Imaginea articolului AVIONUL rus prăbuşit în Egipt: Anchetatorii britanici cred că o bombă se afla în cala aeronavei

AVIONUL rus prăbuşit în Egipt: Anchetatorii britanici cred că o bombă se afla în cala aeronavei (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Un avion Airbus A321 al companiei aeriene ruse Kogalimavia, care avea la bord 217 pasageri şi şapte membri ai echipajului, s-a prăbuşit sâmbătă la scurt timp după decolarea din Sharm el-Sheikh spre Sankt Petersburg, într-o zonă din Peninsula Sinai unde Egiptul se confruntă cu insurgenţa islamistă.

Guvernul britanic a suspendat în urmă cu două zile toate zborurile către şi dinspre staţiunea egipteană Sharm el-Sheikh, apreciind că tragedia a fost probabil cauzată de terorism. Autorităţile britanice au primit informaţii secrete pe baza interceptării comunicaţiilor între militanţi din Peninsula Sinai.

Potrivit BBC, oficialii britanici nu exclud posibilitatea unei defecţiuni tehnice, dar consideră tot mai improbabilă această ipoteză.

Anchetatorii serviciului britanic de securitate cred că o persoană care avea acces la cala de bagaje a aeronavei a amplasat acolo un dispozitiv exploziv, chiar înainte de decolare.

Preşedintele american, Barack Obama, a declarat joi pentru postul de radio CBS că există "posibilitatea" ca o bombă să se fi aflat la bordul avionului prăbuşit. "Luăm în serios această posibilitate", a precizat el.

Militanţi ai grupării Stat Islamic din Peninsula Sinai au revendicat doborârea avionului, precizând că au acţionat din cauza intervenţiei ruse în Siria.

Egiptul şi Rusia au apreciat însă că este prea devreme pentru a trage concluzii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici