Barack Obama a sunat-o pe Angela Merkel. Preşedintele SUA pledează pentru găsirea unei soluţii în cazul Greciei

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a sunat-o, marţi, pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, imediat după discuţia telefonică pe care a avut-o cu premierul Greciei, Alexis Tsipras, liderul american pledând pentru ajungerea la un acord în scopul stabilizării economiei elene.

782 afișări
Imaginea articolului Barack Obama a sunat-o pe Angela Merkel. Preşedintele SUA pledează pentru găsirea unei soluţii în cazul Greciei

Barack Obama a sunat-o pe Angela Merkel. Preşedintele SUA pledează pentru găsirea unei soluţii în cazul Greciei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este necesar să se ajungă la un acord între creditori şi Grecia", a declarat Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, citat de site-ul ziarului USA Today.

"Un acord va trebui să includă un pachet de reforme şi de finanţare care să repună Grecia pe calea creşterii economice şi a sustenabilităţii datoriei", a spus Earnest.

"Ajungerea la un acord cu Grecia este un lucru complicat, dar este în interesul colectiv al Europei ca această problemă să se rezolve", a subliniat reprezentantul Preşedinţiei SUA.

Premierul Greciei, Alexis Tsipras, l-a sunat marţi pe preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, înaintea summitului Eurogrup, explicându-i că economia greacă are nevoie urgentă de un împrumut.

"Barack Obama a exprimat speranţa unui rezultat favorabil al negocierilor" Greciei cu creditorii internaţionali, a comunicat Casa Albă. "Statele Unite doresc menţinerea Greciei în zona euro", adaugă Preşedinţia SUA.

Cetăţenii greci au votat în proporţie de 61% împotriva măsurilor propuse de creditorii internaţionali, 38,99% pronunţându-se în favoarea acestora.

Grecia are o datorie totală de peste 320 de miliarde de euro, dintre care 65% către ţări din zona euro şi către FMI, iar 8,7% către Banca Centrală Europeană (BCE). Începând de la 1 iulie Grecia este, tehnic, în incapacitate de plăţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici