Barack Obama: Americanii vor vrea "miros de maşină nouă" în 2016

Preşedintele american, Barack Obama, a folosit o metaforă consumatorisită pentru a vorbi despre succesiunea sa la Casa Albă în 2016 şi dorinţa de schimbare, afirmând că americanii vor "miros de maşină nouă".

442 afișări
Imaginea articolului Barack Obama: Americanii vor vrea "miros de maşină nouă" în 2016

Barack Obama: Americanii vor vrea "miros de maşină nouă" în 2016 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Americanii vor căuta acel miros de maşină nouă", a declarat el râzând, în cadrul unui interviu acordat postului american de televiziune ABC, înregistrat vineri şi difuzat duminică. "Vor să conducă ceva care nu are atâţia kilometri ca mine", a adăugat el.

Întrebat dacă o va susţine pe democrata Hillary Clinton, el a răspuns: "Nu şi-a anunţat candidatura încă, prin urmare nu vreau să ard etape". Dar, a adăugat el, "a fost un secretar de Stat excepţional. În al doilea rând, este o prietenă". "În al treilea rând, ea şi un anumit număr de candidaţi democraţi posibili ar fi nişte preşedinţi excelenţi", a continuat Obama.

"Un anumit număr?", a întrebat jurnalistul George Stephanopoulos.

"Ceea ce mă interesează este să am un succesor democrat. Şi voi face tot posibilul pentru a ne ajuta candidatul. Dacă ea decide să candideze, cred că va fi un candidat formidabil şi că va fi un preşedinte mare", a răspuns el.

Barack Obama a anticipat că Hillary Clinton se va distanţa probabil de o parte din bilanţul său şi va avea libertatea de a propune un "nou început" ţării, ca toţi candidaţii la prezidenţiale care au acest drept.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici