Barack Obama, încrezător în şansele sale de a fi ales preşedinte SUA pentru a doua oară

Barack Obama s-a arătat încrezător marţi seara într-o teleconferinţă cu democraţii reuniţi în Iowa (centru) în timp ce adversarii săi republicani votează pentru prima etapă a procesului de selecţionare a unui candidat republican la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

171 afișări
Imaginea articolului Barack Obama, încrezător în şansele sale de a fi ales preşedinte SUA pentru a doua oară

Barack Obama, încrezător în şansele sale de a fi ales preşedinte SUA pentru a doua oară (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Într-un fel, chiar sunt mai optimist acum decât am fost când am candidat pentru prima dată", a declarat Obama, candidat la un al doilea mandat la conducerea Statelor Unite, în cadrul conversaţiei transmise de la Washington prin conexiune video.

"În 2012, va fi vorba de a le reaminti americanilor cât de departe am ajuns", a adăugat Obama. Candidaţii republicani la Casa Albă îl acuză că a eşuat, mai ales în plan economic.

Obama a contestat această afirmaţie şi a declarat că alegătorii democraţi din Iowa, ale căror voturi au fost înregistrate în majoritate pe numele său în cadrul caucus-ului de acum patru ani, "au făcut diferenţa" permiţându-i să ajungă la Casa Albă.

Obama a enumerat promisiunile pronunţate în seara victoriei sale de acum patru ani din Iowa care au fost împlinite după părerea sa, precum încheierea războiului din Irak, adoptarea unei reforme a asigurărilor de sănătate şi reducerea dependenţei Statelor Unite de importul de hidrocarburi.

La întrebarea unui susţinător despre cum răspunde oamenilor care îi reproşează că nu a făcut destul, Obama a afirmat că "am făcut destul şi mai avem multe alte lucruri de făcut".

"Acesta este motivul pentru care mai avem nevoie de patru ani", a declarat preşedintele a cărui nominalizare drept candidat la preşedinţie nu este contestată de niciun alt democrat, procedura nominalizării începând în septembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici