Barroso îndeamnă forţele proeuropene să se "reunească"

Preşedintele Comisiei Europene (CE) Jose Manuel Barroso a îndemnat luni forţele europene să se "reunească", după ascensiunea eurofobilor în alegerile europene.

334 afișări
Imaginea articolului Barroso îndeamnă forţele proeuropene să se "reunească"

Barroso îndeamnă forţele proeuropene să se "reunească" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

El a considerat "foarte important" faptul că forţele politice "reprezentate în cadrul Comisiei", şi anume conservatorii, socialiştii şi liberalii, "au câştigat din nou, la nivel global", adăugând, citat într-un comunicat, că o "majoritate solidă este posibilă".

Ţinând cont de ascensiunea eurofobilor, extrema dreaptă şi stânga radicală, singura majoritate posibilă ar putea fi formată de o mare coaliţie între conservatori şi socialişti, cu un posibil sprijin al liberalilor.

Cele trei forţe "nu sunt de acord pe fiecare detaliu, dar împărtăşesc un consens fundamental pentru o Europă care ar trebui în prezent reconsolidată", apreciază Barroso.

"A venit momentul să ne reunim şi să definim viitorul Uniunii", a dat asigurări preşedintele Comisiei, declarându-se "încrezător în faptul că majoritatea covârşitoare a membrilor Parlamentului European va trece peste această provocare şi va profita de oportunitatea de a aduce beneficii concrete pentru cetăţenii europeni".

Evocând o "tranziţie" către viitor, el şi-a exprimat speranţa "că rezultatele acestor alegeri vor fi respectate în deciziile care vor fi luate" atât de şefii de stat şi de Guvern, cât şi de Parlamentul European.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici