Belarus aprobă pedeapsa cu moartea pentru înaltă trădare

  • Preşedintele Belarus Alexandr Lukaşenko a semnat un nou proiect de lege
  • Liderul bielorus aprobă aplicarea pedepsei capitale trădătorilor de patrie
  • Legea este valabilă pentru toţi oficialii de stat şi militarii condamnaţi pentru înaltă trădare
411 afișări
Imaginea articolului Belarus aprobă pedeapsa cu moartea pentru înaltă trădare

Sursa foto: MediafaxFoto

Modificările la codul penal al ţării, aprobate de Alexandr Lukaşenko, prevăd condamnarea la moarte a oficialilor şi militarilor despre care se consideră că au cauzat „daune ireparabile” securităţii naţionale a Belarusului.

Noua lege face parte din modificările aduse codului penal menite să întărească lupta Belarusului împotriva „crimelor de orientare extremistă teroristă şi anti-statală”.

Proiectul de lege semnat de Lukaşenko a introdus şi pedepse pentru „propaganda terorismului, discreditarea forţelor armate şi unităţilor paramilitare şi încălcarea regulilor de protejare a secretelor de stat”.

Rusia a adoptat o lege similară după ce a invadat Ucraina în urmă cu un an. Belarus nu şi-a trimis propriile trupe în Ucraina, dar a permis Rusiei să-i folosească teritoriul ca rampă de lansare pentru operaţiunile sale în februarie 2022

Săptămâna trecută, cel mai proeminent avocat al drepturilor omului din ţară şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 2022, Ales Bialiatski, a fost condamnat la 10 ani de închisoare.

Belarus este singura ţară din Europa care nu a interzis pedeapsa capitală, aplicabilă tuturor celor condamnaţi pentru crimă sau terorism. Deţinuţii sunt executaţi prin împuşcare în ceafă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici