Belgia amână cu 10 ani decizia de a abandona energia nucleară în urma invaziei din Ucraina

Belgia, îngrijorată de creşterea preţurilor la energie pe fondul invaziei din Ucraina, a anunţat vineri seară că va amâna decizia de a abandona energia nucleară.

2598 afișări
Imaginea articolului Belgia amână cu 10 ani decizia de a abandona energia nucleară în urma invaziei din Ucraina

Aceasta fusese planificată pentru 2025, dar acum va fi amânată cu un deceniu.

"Guvernul federal a decis să ia măsurile necesare pentru a prelungi cu 10 ani durata de viaţă a celor mai recente două reactoare nucleare ale noastre" a transmis pe Twitter premierul Belgiei, Alexandre De Croo.

"În acelaşi timp, accelerăm tranziţia către sursele regenerabile, care reprezintă cea mai bună cale către independenţa noastră energetică" a adăugat acesta.

Cele două reactoare a căror durată de viaţă va fi prelungită sunt reactorul numărul 3 de 1.038 megawaţi de la centrala Tihange din estul Belgiei şi reactorul numărul 4 de 1.039 MW de la centrala Doel de lângă Anvers. Reactoarele, care au intrat în funcţiune în 1985, reprezintă 35% din capacitatea de energie nucleară a ţării, potrivit Reuters.

Compania franceză Engie operează cele două centrale nucleare din Belgia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici