Benjamin Netanyahu crede că opoziţia şi presa israeliană caută să-l răstoarne de la putere

Benjamin Netanyahu, prim-ministrul Israelului, a declarat, miercuri, că adversarii săi politici şi mass-media naţională încearcă să discrediteze Guvernul pe care îl conduce, punându-se presiune asupra anchetatorilor în aşa fel încât primul-ministru să fie acuzat cu ”orice preţ”, informează Reuters.

631 afișări
Imaginea articolului Benjamin Netanyahu crede că opoziţia şi presa israeliană caută să-l răstoarne de la putere

Benjamin Netanyahu crede că opoziţia şi presa irsaeliană caută să-l răstoarne de la putere

Netanyahu este suspect în două anchete privind nişte acuzaţii de fraudă şi mită, conform unui document al poliţiei prezentat unui tribunal din Israel. Primul, este legat de o presupusă mită pe care familia Netanyahu ar fi primit-o de la diverşi oameni de afaceri, iar al doilea dosar, este legat de conversaţiile pe care prim-ministrul israelian le-ar fi avut cu un editor al unui ziar din Israel.

Şi Sara Netanyahu, soţia prim-ministrului Benjamin Netanyahu, a fost de asemenea interogată de către autorităţile din Israel, fiind suspectată de săvârşirea unor acţiuni frauduloase. Ea este suspectată că ar fi deturnat fonduri publice în scopul satisfacerii unor cheltuieli personale ce ţin de reşedinţele particulare şi oficiale ale premierului israelian. În plus, Sara Netanyahu ar fi primit cadouri din partea unor oameni de afaceri şi ar fi dat mită unui mogul de presă în schimbul promovării cuplului Netanyahu.

”Mass-media şi politicienii de stânga caută scandaluri nesfârşite, efectuează rapoarte, sperând ce ceva le va ieşi. Ei cer autorităţilor să le dea ceva, nu contează ce. Scopul lor este să exercite presiune asupra autorirăţilor în aşa fel încât să fiu pus sub acuzare sub orice preţ, fără nicio legătură cu adevărul sau cu justiţia”, a declarat Benjamin Netanyahu.

În plus, Netanyahu crede că şi reprezentanţii palestinieni îi urmăresc demisia, adăugând că nu va acorda nicio concesie în conflictul israeliano-palestinian.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici