Berlusconi, numit "Silvio Ceauşescu" după publicarea controversată a unei cărţi - presă

Premierul italian a primit numeroase mesaje de încurajare după ce a fost atacat în decembrie de către un bărbat cu probleme psihice, pe care le-a inclus într-o carte dedicată "Italiei care ştie să iubească" şi pe care La Repubblica o numeşte sarcastic "Cărticica albă a lui Silvio Ceauşescu".

35 afișări
Imaginea articolului Berlusconi, numit "Silvio Ceauşescu" după publicarea controversată a unei cărţi - presă

Berlusconi, numit "Silvio Ceauşescu" după publicarea controversată a unei cărţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cartea, publicată de o companie deţinută de premierul italian şi intitulată "Dragostea învinge mereu invidia şi ura", este o colecţie de circa 50.000 de mesaje care i-au fost trimise lui Silvio Berlusconi după ce un bărbat cu probleme psihice l-a lovit în faţă în timpul unui miting organizat în decembrie, relatează Daily Mail în ediţia electronică.

Premierul italian este îndemnat de susţinătorii săi să le arate adversarilor că este "indestructibil". "Te rugăm, nu ne abandona şi clonează-te dacă poţi", este numai un exemplu al mesajelor de încurajare primite de Berlusconi. Într-un alt mesaj, un bărbat a afirmat că în momentul în care l-a văzut acoperit cu sânge, soţia sa "şi-a smuls părul şi a început să plângă strigând «Sfântă Fecioară, salvează-l pe Silvio»".

Criticii politici consideră "interesant" momentul publicării volumului, ţinând cont că alegerile regionale sunt organizate la sfârşitul acestei luni. Popularitatea lui Berlusconi, care a fost implicat într-o serie de scandaluri sexuale, a crescut după ce a fost atacat. Dar scandalurile de corupţie şi referitoare la divergenţele din jurul listelor candidaţilor pentru alegerile regioane au contribuit la scăderea sa recentă în sondaje.

Alţi cetăţeni italieni îi transmit lui Berlusconi că "se află la marginea prăpastiei" şi doar el îi poate "salva şi garanta viitorul nepoţilor lor". "Ne-am rugat pentru tine şi o vom face în fiecare zi". De asemenea, "Bunica Norica" i-a trimis o scrisoare lui Berlusconi în care îi spune că mama sa îl va proteja "din rai" şi "îi va da puterea şi seninătatea pentru a-şi continua munca".

Odată cu comercializarea cărţii, Berlusconi încearcă să-şi ralieze alegătorii înaintea scutinului de la 28-29 martie. Cotidianul de stânga La Repubblica a calificat-o drept un tertip electoral şi a numit-o pe un ton satiric "Cărticica albă a lui Silvio Ceauşescu".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici