Boris Johnson: Ar trebui construit un pod între UE şi Marea Britanie, după Brexit / Replica lui Macron

Boris Johnson, ministrul de Externe al Marii Britanii, a declarat vineri că ar trebui construit un pod care să lege Marea Britanie de Uniunea Europeană, după ce Regatul Unit va părăsi în mod formal Blocul comunitar, a relatat cotidianul Daily Telegraph, citat de site-ul agenţiei Reuters.

2873 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson: Ar trebui construit un pod între UE şi Marea Britanie, după Brexit / Replica lui Macron

Boris Johnson: Ar trebui construit un pod între UE şi Marea Britanie, după Brexit / Replica lui Macron

Johnson, unul dintre cei mai vocali politicieni care au militat pentru ieşirea Marii Britanii din UE, i-a transmis preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, că este ridicol că cele două ţări sunt legate de o singură cale ferată, sugerând că ar trebui construit un pod între Regatul Unit şi Franţa.

”Sunt de acord. Haideţi să facem asta”, a fost replica lui Macron.

”Succesul nostru economic depinde de buna infrastructură şi de bunele conexiuni. Canalul Mânecii ar trebui să fie doar primul pas”, a scris Johnson pe Twitter.

Cu toate acestea, oficialul britanic nu a detaliat în public dacă ar exista un plan mai concret în acest sens sau care ar fi sursele de finanţare ale proiectului.

Potrivit sursei citate, Johnson a susţinut că un pod construit între Marea Britanie şI Franţa ar reprezenta o opţiune pentru a face faţă creşterii numărului de turişti şi a comerţului după Brexit.

”Tehnologia a avansat constant şi există poduri şi mai mari în alte părţi”, le-a transmis Johnson consilierilor săi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici