Boris Johnson, noul premier al Marii Britanii şi lider al Partidului Conservator/ Jeremy Corbyn: A câştigat susţinerea partidului său, nu a ţării

Boris Johnson a fost ales în funcţia de preşedinte al Partidului Conservator şi premier al Marii Britanii, a anunţat marţi Parlamentul de la Londra, potrivit Sky News.

2498 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson, noul premier al Marii Britanii şi lider al Partidului Conservator/ Jeremy Corbyn: A câştigat susţinerea partidului său, nu a ţării

BREAKING Boris Johnson a fost ales lider al Partidului Conservator şi implicit premier al Marii Britanii

Boris Johnson a obţinut 92.153 de voturi, în timp ce contracandidatul său Jeremy Hunt a obţinut 46.656 de voturi, în cadrul scrutinului la care au participat membri ai Partidului Conservator (centru-dreapta), aflat la guvernare în Marea Britanie.

Prezenţa la urne în cadrul scrutinului intern a fost de 87,4%.

Boris Johnson va ţine primul discurs în calitate de prim-ministru miercuri, la Palatul Buckingham.

Johnson a fost felicitat de Theresa May, pe Twitter: ”Felicitări lui Boris Johnson pentru că a fost ales liderul Partidului Conservator - trebuie să lucrăm împreună pentru a livra un acord Brexit pentru toată Marea Britanie şi pentru a-l ţime departe de Guvern pe Jeremy Corbyn. Vei avea parte de tot sprijinul meu”.

Boris Johnson îşi va începe oficial mandatul de prim-ministru miercuri, după demisia Theresei May în contextul crizei Brexit.

După anunţarea victoriei în faţa lui Jeremy Hunt în scrutinul intern al Partidului Conservator, Boris Johnson a mulţumit pentru susţinere.

”Vă mulţumesc tuturor pentru incredibila onoare pe care mi-aţi făcut-o. Timpul campaniei s-a sfârşit şi a venit timpul să muncim pentru a ne uni ţara şi partidul, pentru a livra Brexitul şi a-l învinge pe Corbyn. Voi munci din răsputeri pentru a vă răsplăti încrederea”, a transmis Johnson pe Twitter.

Ursula von der Leyen îl felicită pe Boris Johnson pentru alegerea sa în funcţia de premier

Viitorul preşedinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, l-a felicitat marţi pe Boris Johnson pentru alegerea sa în funcţia de premier al Marii Britanii, adăugând că aşteaptă cu nerăbdare să aibă discuţii constructive cu acesta, relatează site-ul agenţiei Reuters.

"În primul rând, felicitări lui Boris Johnson pentru numirea sa în funcţia de premier. Aştept cu nerăbdare să am o relaţie bună de lucru cu acesta", a declarat von der Leyen în cadrul unei conferinţe de presă comună cu preşedintele francez Emmanuel Macron.

Acesta a anunţat că doreşte să încheie un nou acord cu Uniunea Europeană, dar este pregătit să părăsească Blocul comunitar la data de 31 octombrie şi fără un acord.

Ursula von der Leyen a declarat anterior că este dispusă să ofere o amânare pentru Brexit, dacă Administraţia de la Londra oferă motive întemeiate, menţionând că un Brexit ordonat este esenţial pentru viitorul relaţiilor bilaterale.

Jeremy Corbyn: Boris Johnson a câştigat susţinerea partidului său, nu a ţării

Boris Johnson a obţinut susţinerea partidului său, însă nu a câştigat susţinerea întregii ţări, a declarat marţi liderul opoziţiei britanice Jeremy Corbyn, în contextul în care acesta a fost ales la şefia Partidului Conservator şi implicit premierul Marii Britanii, relatează site-ul postului CNN.

Corbyn s-a declarat împotriva ieşirii Marii Britanii din UE fără un acord, despre care Boris Johnson a afirmat că este un scenariu pe care îl ia în considerare.

Johnson a anunţat anterior că doreşte să încheie un acord cu Uniunea Europeană, dar este pregătit să părăsească Blocul comunitar la data de 31 octombrie şi fără un acord.

Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.

Taguri:
m britanie,
premier,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici