Britanicii grăbesc planurile de protecţie a Londrei în faţa inundaţiilor provocate de încălzire

Marea Britanie îşi accelerează planurile de protecţie a Londrei faţă de inundaţiile cauzate de încălzirea climei şi de creşterea nivelului mării. Planurile au fost devansate cu 15 ani şi trebuie să fie finalizate până în 2050.

497 afișări
Imaginea articolului Britanicii grăbesc planurile de protecţie a Londrei în faţa inundaţiilor provocate de încălzire

Britanicii grăbesc planurile de protecţie a Londrei în faţa inundaţiilor provocate de încălzire

Londra, care se află pe malul râului Tamisa, la aproximativ 80 de kilometri de mare, este în prezent protejată de o barieră mobilă. Aceasta are o lăţime de sute de metri şi este ridicată de câteva ori pe an.

Miercuri, guvernul britanic a anunţat că a modificat programul de adaptare la schimbările climatice, devansând obiectivul de ridicare a digurilor de apărare în oraş până în 2050. Documentul redactat în 2012 avansa drept termen de finalizare anul 2065.

„Nivelul mării creşte într-un ritm accelerat în tot estuarul Tamisei şi, prin urmare, este esenţial să acţionăm acum pentru a răspunde schimbărilor climatice", a declarat Julie Foley, un oficial din cadrul Agenţiei de Mediu, potrivit Reuters.

Modificarea strategiei s-a bazat pe modele îmbunătăţite de schimbare climatică care au arătat „riscul sporit de inundaţii din cauza încălzirii climei şi a creşterii nivelului mării".

Creşterea nivelului mării, cauzată în parte de topirea gheţarilor şi de temperaturile record ale oceanelor, reprezintă o ameninţare globală. Cele mai ameninţate sunt insulele şi oraşele de coastă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici