Bulgaria, Grecia şi Turcia vor coopera pentru combaterea imigraţiei

Bulgaria, Grecia şi Turcia, care se confruntă cu un val de imigranţi ilegali, au semnat un acord pentru înfiinţarea unui centru de contact comun pentru controlul la graniţă, a anunţat luni Ministerul de Interne de la Sofia, relatează site-ul Novinite.com.

154 afișări
Imaginea articolului Bulgaria, Grecia şi Turcia vor coopera pentru combaterea imigraţiei

Bulgaria, Grecia şi Turcia vor coopera pentru combaterea imigraţiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Centrul va începe să funcţioneze pe teritoriul bulgar la punctul de trecere a frontierei Kapitan Andreevo, la graniţa cu Turcia. Acordul are nevoie de aprobare parlamentară în Grecia şi Turcia pentru a intra în vigoare, în timp ce în Bulgaria are nevoie doar de aprobarea Guvernului.

Centrul ar urma să contribuie la îmbunătăţirea coordonării eforturilor celor trei ţări pentru combaterea imigraţiei, crimei organizate şi terorismului.

"Nu putem face faţă acestor provocări fără să cooperăm unii cu alţii şi fără să facem schimb de informaţii", a declarat ministrul bulgar de Interne, Rumiana Bacivarova, la ceremonia de semnare a acordului, la Sofia.

Acest sector al graniţei externe a UE este extrem de sensibil pentru presiunea exercitată de imigranţi, a precizat Bacivarova, adăugând că un astfel de acord tripartit este semnat pentru prima dată de Bulgaria, Grecia şi Turcia.

Documentul demonstrează că cele trei ţări sunt hotărâte să ia măsuri împotriva imigraţiei ilegale prin eforturi comune, a declarat şi ministrul de Interne grec, Ioannis Panousis.

"Centrul de contact comun va facilita cooperarea între noi. Prin autorităţile sale de poliţie şi vamale vom face schimb de informaţii în timp real şi vom putea reacţiona în mod adecvat faţă de imigraţia ilegală şi contrabandă", a declarat, la rândul său, ministrul turc de Interne, Sebahattin Ozturk.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici