Bulgaria nu va găzdui elemente ale scutului antirachetă, anunţă ministrul Apărării

Bulgaria nu va găzdui elemente ale scutului antirachetă al Statelor Unite şi al NATO în Europa, cel puţin pentru moment, a anunţat ministrul bulgar al Apărării, Aniu Anghelov.

680 afișări
Imaginea articolului Bulgaria nu va găzdui elemente ale scutului antirachetă, anunţă ministrul Apărării

Bulgaria nu va găzdui elemente ale scutului antirachetă, anunţă ministrul Apărării (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Singura participare sigură a Bulgariei la crearea scutului antirachetă al NATO în Europa este partea noastră proporţională la finanţarea sa. Nu au existat discuţii specifice pentru mai mult decât atât, deşi Bulgaria şi-a declarat disponibilitatea", a precizat generalul Anghelov, conform site-ului Novinite.com.

Comentariile sale intervin la câteva zile după ce Statele Unite şi România au ales baza aeriană de la Deveselu, pentru a găzdui elemente ale scutului antirachetă.

În urmă cu un an, subsecretarul de Stat american pentru controlul armamentelor şi securitate internaţională, Ellen Tauscher, a declarat că Statele Unite nu au cerut Bulgariei să găzduiască pe teritoriul său elemente ale scutului antirachetă.

Preşedintele bulgar, Gheorghi Părvanov, a afirmat recent că ţara sa trebuie să facă parte din scutul antirachetă al NATO, dar opinia publică va trebui să fie informată în detaliu despre acest lucru.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici