Cameron: Marea Britanie nu va organiza alt referendum pe tema relaţiei cu UE dacă rezultatul va fi strâns

Marea Britanie nu va organiza alt referendum pe tema apartenenţei la Uniunea Europeană dacă rezultatul plebiscitului din 23 iunie va fi strrâns, afirmă premierul David Cameron, citat de site-ul agenţiei Reuters.

2298 afișări
Imaginea articolului Cameron: Marea Britanie nu va organiza alt referendum pe tema relaţiei cu UE dacă rezultatul va fi strâns

Cameron: Marea Britanie nu va organiza alt referendum pe tema relaţiei cu UE dacă rezultatul va fi strâns

Cu doar cinci săptămâni înaintea referendumului, sondajele de opinie oferă cifre contradictorii despre rezultat, indicând că ar putea fi foarte strâns.

Nigel Farage, liderul formaţiunii eurosceptice Partidul Independenţei Marii Britanii (UKIP), a declarat că, dacă rezultatul va fi strâns, dezbaterea va continua "la infinit".

"Dacă tabăra favorabilă rămânerii în UE va câştiga cu două-treimi la o treime, se va termina", a spus Farage, citat de publicaţia Daily Mirror.

Rugat să comenteze, premierul David Cameron a declarat că tabăra favorabilă ieşirii Marii Britanii din UE pare să se îndrepte spre o înfrângere.

"Cred că, dacă oamenii încep să vorbească despre un nou referendum înaintea primului, acest lucru demonstrează clar că pierd argumentaţia. Un referendum este un referendum, se organizează o dată pe generaţie, este o oportunitate de o viaţă. Nu vom avea referendum după referendum", a spus Cameron.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici