Canada a acordat anul trecut peste 280.000 de permise de rezidenţă permanentă

Canada a acordat în 2010 peste 280.000 de permise de rezidenţă permanentă, care conferă aceleaşi drepturi ca şi ale cetăţenilor, cu excepţia celui de a vota şi de a deţine un paşaport, acesta fiind un record în ultimii 50 de ani, anunţă ministrul canadian al Imigraţiei, Jason Kenney.

95 afișări
Imaginea articolului Canada a acordat anul trecut peste 280.000 de permise de rezidenţă permanentă

Canada a acordat anul trecut peste 280.000 de permise de rezidenţă permanentă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fiind a doua ţară din lume ca mărime din punctul de vedere al suprafeţei, dar fiind populată de doar 33 de milioane de locuitori, Canada a avut întotdeauna o politică a imigraţiei foarte generoasă.

În 2010, Canada a acordat permise de rezidenţă permanentă la 280.636 de indivizi, în plus cu şase la sută faţă de previziunile guvernamentale.

"Este vorba de o cifră-record în ultimii 50 de ani", a spus Kenney.

"Pe fondul recesiunii, economia canadiană are nevoie de un număr mare de imigranţi pentru a menţine amploarea actuală", explică ministrul Imigraţiei.

Anunţul intervine în timp ce Guvernul minoritar condus de Stephen Harper, suspectat că ar dori să convoace alegeri anticipate în primăvară, a fost dur criticat pentru un proiect care prevede noi sancţiuni împotriva imigranţilor clandestini.

Kenney a lăudat măsurile luate de Guvernul conservator "pentru protejarea integrităţii sistemului imigraţiei din Canada".

Canada a primit în 2010 şi peste 182.000 de muncitori străini cu permise de lucru temporare, aproximativ 96.000 de studenţi străini (în creştere cu peste 40 la sută faţă de 2005) şi 12.000 de refugiaţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici