Căpitanul navei naufragiate în apropiere de insula Lampedusa a fost reţinut

Autorităţile italiene au anunţat marţi că l-au reţinut pe căpitanul navei care a naufragiat săptămâna trecută, în apropierea insulei Lampedusa, soldându-se cu cel puţin 200 de morţi.

538 afișări
Imaginea articolului Căpitanul navei naufragiate în apropiere de insula Lampedusa a fost reţinut

Căpitanul navei naufragiate în apropiere de insula Lampedusa a fost reţinut (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit anchetatorilor, unii dintre supravieţuitori l-au identificat pe un bărbat care facea parte dintr-un grup de contrabandişti, relatează postul de televiziune ABC News în pagina electronică.

Suspectul Bensalem Khaled, un tunisian în vârstă de 35 de ani, a fost transferat de la Lampedusa la Agrigento, în Sicilia. El a fost inculpat pentru mai multe capete de acuzare, inclusiv pentru susţinerea imigrării ilegale şi omucidere, informează postul de televiziune Al-Jazeera în pagina electronică.

Purtătorul de cuvânt al Pazei de Coastă, Filippo Marini, a declarat că marţi au fost recuperate alte 18 cadavre, ridicând bilanţul naufragiului la 250 de morţi.

Peste 300 de persoane au murit probabil, potrivit estimărilor autorităţilor, în naufragiul acestui vapor care s-a răsturnat şi s-a scufundat joi dimineaţa, având la bord aproximativ 500 de imigranţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici