Captură impresionantă în Italia | Bancnote false valorând 28 de milioane de euro, produse inclusiv în România, confiscate de autorităţi

Autorităţile italiene au confiscat peste 900.000 de bancnote euro false, cu valoarea echivalentă de 28 de milioane de euro, produse în imprimerii clandestine din Italia şi România, în investigaţie fiind arestaţi preventiv 13 suspecţi.

4249 afișări
Imaginea articolului Captură impresionantă în Italia | Bancnote false valorând 28 de milioane de euro, produse inclusiv în România, confiscate de autorităţi

Bancnote false valorând 28 de milioane de euro, produse inclusiv în România, confiscate în Italia

Activităţile de verificare şi supraveghere, efectuate de Procuratura din Napoli şi de Direcţia regională antimafia, au început în anul 2012, finalizându-se luni printr-o operaţiune care a permis identificarea membrilor unui grup infracţional care avea puncte de lucru în regiunea italiană Campania şi în România. Gruparea infracţională era specializată în tipărirea de bancnote false şi în distribuirea acestora în Italia şi în alte state ale Uniunii Europene, informează publicaţia Il Mattino.

În cursul operaţiunii, au fost depistate trei imprimerii clandestine de bancnote, inclusiv una în România. Autorităţile au confiscat peste 28 de milioane de euro în bancnote false - respectiv 939.775 de bancnote contrafăcute de 10, 20 şi 50 de euro.

Treisprezece suspecţi, toţi cetăţeni italieni, au fost arestaţi preventiv.

Conform procurorilor italieni, liderii grupului infracţional sunt Giuseppe A., în vârstă de 64 de ani, şi Giovanni C., în vârstă de 59 de ani.

Cetăţeni italieni se ocupau de tipărirea bancnotelor false şi în oraşul Oradea. În cadrul anchetei, autorităţile italiene au colaborat cu Poliţia din România, cu Interpol şi Europol.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici