Cauza accidentului de feribot de la New York: Căpitanul susţine că a existat o problemă tehnică - FOTO

Feribotul care s-a lovit violent de un chei în Manhattan, miercuri, provocând rănirea a 74 de pasageri, dintre care doi sunt în stare gravă, a avut o problemă tehnică în momentul în care căpitanul a încercat să acosteze, le-a explicat acesta din urmă anchetatorilor.

214 afișări
Imaginea articolului Cauza accidentului de feribot de la New York: Căpitanul susţine că a existat o problemă tehnică - FOTO

Accidentul de feribot de la New York a fost provocat de o problemă tehnică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit lui Robert Sumwalt, de la agenţia guvernamentală pentru siguranţa transporturilor (NTSB), sistemul de propulsie din spatele navei nu a răspuns la ordinele sale şi el nu a putut nici să frâneze, nici să împiedice vaporul să intre în chei.

Potrivit aceleiaşi surse, căpitanul a explicat, de asemenea, că în momentul accidentului, motoarele ambarcaţiunii, care transporta peste 300 de persoane din New Jersey către New York, s-au oprit simultan.

"Când vaporul a ajuns (la chei), căpitanul a descoperit că sistemul de propulsie din spate nu funcţiona conform prevederilor", a continuat Sumwalt: "El a declarat că la un moment dat cele două motoare diesel au încetat să funcţioneze".

Căpitanul feribotului a fost interogat timp de peste trei ore de anchetatorii din cadrul NTSB, a declarat Sumwalt, precizând că bărbatul în vârstă de 36 de ani avea 17 ani de experienţă pe feribot, dintre care 12 în calitate de căpitan.

Acesta din urmă i-a asigurat pe anchetatori că în ziua accidentului se simţea "odihnit" şi şi-a făcut "orele normale" de serviciu.

Potrivit lui Sumwalt, rezultatele testelor de alcoolemie ale membrilor echipajului s-au dovedit negative, iar cele privind consumul de droguri nu sunt cunoscute încă.

Dintre cele 74 de persoane rănite în timpul accidentului, două au fost spitalizate în stare gravă. Feribotul a ajuns "cu viteză la debarcaderul" Pier 11, în East River, în sudul Mahnattanului, a povestit un pasager pentru postul de televiziune NBC New York.

Mii de persoane călătoresc zilnic cu feriboturile care traversează East River sau Hudson (vest), pentru a veni la serviciu pe insula Manhattan, din Brooklyn sau New Jersey vecin. Accidentele sunt însă rare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici