CE va investiga dacă operatorii de telecomunicaţii limitează accesul la servicii pe Internet

Comisia Europeană va investiga dacă operatorii de telecomunicaţii limitează sau blochează accesul la conţinut sau anumite servicii pe Internet, precum cele de telefonie prin cablu Skype, iar practicile incorecte vor fi sancţionate.

141 afișări
Imaginea articolului CE va investiga dacă operatorii de telecomunicaţii limitează accesul la servicii pe Internet

CE va investiga dacă operatorii de telecomunicaţii limitează accesul la servicii pe Internet (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt hotărâtă să mă asigur că cetăţenii şi companiile din Uniunea Europeană beneficiază de un Internet deschis şi neutru, fără restricţii, iar viteza este cea promisă de furnizori", a declarat comisarul pentru noi tehnologii, Neelie Kroes.

Ea a arătat că în lunile următoare va urmări îndeaproape respectarea regulilor europene, în colaborare cu autorităţile de reglementare din statele membre, pentru a se asigura că accesul la Internet este garantat.

Rezultatele analizei, care va fi realizată de Organizaţia autorităţilor europene de reglementare în domeniul comunicaţiilor electronice, vor fi publicate la sfârşitul acestui an.

Potrivit CE, există încă probleme, precum situaţia în care operatorii de telefonie mobilă împiedică clienţii să utilizeze serviciile de telefonie prin Internet, precum Skype.

Aceste serviciu costă mult mai puţin decât comunicaţiile telefonice clasice.

Alte practici incorecte sunt acelea prin care furnizorul de Internet favorizează traficul pentru anumite servicii şi date, sau când limitează viteza de comunicare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici