Cel puţin 16 morţi într-un atac asupra unei reuniuni a susţinătorilor lui Mohamed Morsi la Cairo

Şaisprezece persoane au fost ucise în noaptea de marţi spre miercuri, când bărbaţi neidentificaţi au atacat o reuniune a susţinătorilor preşedintelui egiptean Mohamed Morsi la Cairo, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

339 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 16 morţi într-un atac asupra unei reuniuni a susţinătorilor lui Mohamed Morsi la Cairo

Cel puţin 16 morţi într-un atac asupra unei reuniuni a susţinătorilor lui Mohamed Morsi la Cairo (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Şaisprezece persoane au fost ucise şi alte 200 rănite într-un atac împotriva unei manifestaţii de susţinere a preşedintelui Morsi în apropiere de universitatea din Cairo", a anunţat televiziunea oficială, citând ministerul.

"Agresorii ne-au atacat cu arme de foc. Eu însumi am dus un bărbat care era rănit de un glonţ la cap", a declarat un susţinător al preşedintelui, Mostafa Abdelnasser, contactat prin telefon de AFP.

În alte zone din Cairo, şapte persoane au fost ucise marţi în timpul ciocnirilor între susţinătorii şi opozanţii preşedintelui islamist din cartierul Gizeh (sud), soldate, de asemenea, cu zeci de răniţi, dintre care unii loviţi grav de gloanţe, au anunţat surse medicale pentru AFP.

Confruntări au izbucnit şi în alte cartiere de la periferia Cairo şi din provincia Beheira.

În total, 47 de persoane, dintre care un american, au murit în violenţele care au însoţit manifestaţiile ce afectează ţara de o săptămână.

Susţinătorii şi opozanţii lui Morsi au mobilizat din nou, marţi, numeroase persoane în cursul unor demonstraţii de forţă rivale, cu o zi înainte de expirarea unui ultimatum dat de armată şefului statului islamist.

Militarii i-au dat luni seara 48 de ore lui Morsi pentru a "răspunde revendicărilor poporului", altfel vor prezenta o "foaie de parcurs" pentru ieşirea din criză. Şeful statului a respins din nou acest ultimatum într-o alocuţiune televizată, marţi seara.

Opoziţia a salutat acest ultimatum, văzând în el un sprijin consistent în dorinţa sa ca Morsi să plece de putere deoarece a instaurat un regim autoritar în favoarea mişcării Fraţilor Musulmani.

Susţinătorii şefului statului insistă asupra "legitimităţii" primului preşedinte ales democratic din istoria ţării şi denunţă o tentativă de lovitură de forţă pentru a-l demite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici