Cel puţin 21 de morţi în Mexic, prins între o furtună tropicală şi un uragan - FOTO

Cel puţin 21 de persoane au murit, iar alte peste 8.000 au fost evacuate din cauza intemperiilor provocate de furtuna tropicală Manuel, venind dinspre Oceanul Pacific, în timp ce de uraganul Ingrid, din Golful Mexic, era aşteptat cu înfrigurare în statul Tamaulipas, unde urmează să ajungă luni dimineaţa.

258 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 21 de morţi în Mexic, prins între o furtună tropicală şi un uragan - FOTO

Cel puţin 21 de morţi în Mexic, prins între o furtună tropicală şi un uragan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ploile torenţiale, inundaţiile şi alunecările de teren provocate de furtuna Manuel, cea mai sângeroasă de până în prezent cu 21 de victime, au cauzat moartea a 14 persoane în statul Guerrero (sud) şi altor şapte persoane în statele Puebla şi Hidalgo (centru), potrivit autorităţilor locale.

Ploi torenţiale s-au abătut duminică asupra celei mai mari părţi a ţării, din cauza efectelor combinate ale furtunii tropicale Manuel, pe coasta de la Pacific, şi uraganului Ingrid, din Golful Mexic, a anunţat Serviciul Meteorologic Naţional (SMN).

Ingrid se afla duminică la 240 de kilometri est de oraşul Tampico, în statul Tamaulipas, deplasându-se cu o viteză de 11 kilometri pe oră, cu rafale de vânt care atingeau 150 de kilometri pe oră, urmând să atingă uscatul în 12 ore, a declarat pentru AFP Pamela Garcia, meteorolog la SMN.

În sudul şi vestul ţării, autorităţile statelor Guerrero, Michoacan şi Colima se aflau în alertă din cauza furtunii tropicale Manuel, care de apropia cu rafale de vânt atingând 130 de kilometri pe oră, potrivit SMN.

În statul Guerrero, unde au fost înregistraţi cel puţin 14 morţi şi peste 2.000 de sinistraţi, ploile torenţiale au provocat inundaţii extinse, iar aproximativ 21.000 de locuinţe au rămas fără curent electric, a anunţat Serviciul local pentru Protecţie Civilă.

În acest stat, şase persoane au murit într-un accident rutier, provocat de intemperii, alte şase au murit în urma unor alunecări de teren şi prăbuşirii unor pereţi, iar două au fost luate de viituri.

Aproximativ 500 de persoane au fost evacute de la domiciliu la Acapulco, în statul Guerrero, unde în unele cartiere apa a atins un metru înălţime, luând maşini. Aeroportul internaţional a fost izolat, iar drumul spre acesta a fost blocat de o viitură.

Odată cu apropierea uraganului Ingrid de coastele statului Tamaulipas, autorităţile locale au decretat o alertă şi au organizat o operaţiune de evacuare a persoanellor care locuiesc în zone susceptibile să fie inundate. Au fost instalate adăposturi, în special la Tampico.

În statul Veracruz (est), peste 6.000 de persoane au fost evacuate din cauza ploilor provocate de uraganul Ingrid, a anunţat guvernatorul Javier Duarte.

În statul Puebla (centru), trei bărbaţi au murit într-o alunecare de teren în localitatea Tlatlauquitec.

Ceremoniile de Ziua Independenţei, care urmau să aibă loc duminică seara în toată ţara, au fost suspendate în localităţile din zonele de coastă în statul Tamaulipas, unde sosirea uraganului Ingrid era aşteptată cu teamă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici