Cel puţin 25 de persoane au murit în explozia de la o mină din Statele Unite

Cel puţin 25 de persoane au murit în urma unei explozii care a avut loc luni într-o mină de cărbune din statul american West Virginia, potrivit unui nou bilanţ furnizat marţi de compania deţinătoare a minei.

23 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 25 de persoane au murit în explozia de la o mină din Statele Unite

Cel puţin 25 de persoane au murit în explozia de la o mină din Statele Unite (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Massey Energy Company poate confirma moartea a 25 de persoane în mina sa din Upper Big Branch, ca urmare a teribilei explozii", a anunţat compania într-un comunicat.

Patru mineri au fost daţi dispăruţi şi alţi doi au fost spitalizaţi, a adăugat compania.

Un bilanţ precedent informa despre moartea a 12 persoane.

Explozia s-a produs luni într-un complex care aparţine companiei miniere Massey Energy's Performance Coal Co., la circa 48 de kilometri sud de oraşul Charleston, capitala statului West Virginia.

Preşedintele american Barack Obama l-a contactat telefonic pe guvernatorul statului West Virginia, Joe Manchin, pentru a-şi exprima condoleanţele şi a-şi oferi sprijinul, a anunţat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Robert Gibbs, pe contul său Twitter.

Potrivit oficiului responsabil cu securitatea minelor din cadrul Departamentului american al Muncii, accidentele survenite în minele de cărbune din Statele Unite au provocat 18 morţi în 2009, 30 în 2008, 34 în 2007 şi 47 în 2006.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici