Cel puţin 41 de copii, salvaţi din mâinile talibanilor înainte de a fi antrenaţi să devină kamikaze

Un număr de 41 de copii cu vârste între 6 şi 11 ani au fost eliberaţi în timp ce talibanii se pregăteau să îi trimită în Pakistan unde urmau să fie antrenaţi să devină "kamikaze", au declarat autorităţile afgane.

166 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 41 de copii, salvaţi din mâinile talibanilor înainte de a fi antrenaţi să devină kamikaze

Cel puţin 41 de copii, salvaţi din mâinile talibanilor înainte de a fi antrenaţi să devină kamikaze (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Operaţiunea , despre care nu au fost date informaţii, a avut loc miercuri în provincia Kunar, aflată în apropiere de frontiera cu Pakistanul, conform purtătorului de cuvânt al Ministerului de Interne, Kabul Sediq Sediqqi.

Patru talibani care trebuiau să se ocupe de transportul copiilor în dreptul frontierei au fost arestaţi.

Cei 41 de copii trebuiau supuşi unei "spălări de creier" destinată "pregătirii acestora pentru a comite atentate sinucigaşe asupra trupelor afgane şi internaţionale din Afganistan", a adăugat Sediqqi.

Familiile acestora "au fost înşelate de către terorişti", care " le-au promis că îi vor trimite în Pakistan pentru a studia" în şcoli religioase , a menţionat purtătorul de cuvânt.

Atentatele-sinucigaşe, comise de multe ori de bărbaţi foarte tineri sau chiar de adolescenţi, sunt armele preferate de talibanii afgani, dar şi de cei pakistanezi în ţara lor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici