Cel puţin 640 de morţi în Brazilia, potrivit unui nou bilanţ

Bilanţul victimelor ploilor din regiunea muntoasă situată în apropiere de Rio de Janeiro a crescut luni la 640 de morţi, la cinci zile de la alunecările de teren care au devastat această zonă, a anunţat Apărărarea Civilă.

68 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 640 de morţi în Brazilia, potrivit unui nou bilanţ

Cel puţin 640 de morţi în Brazilia, potrivit unui nou bilanţ (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Căutarea cadavrelor în zonele sinistrate la circa 100 de kilometri nord de Rio de Janeiro continuă, la fel ca şi cea a supravieţuitorilor din zonele izolate, unde nu au ajuns încă ajutoare.

Oraşul Nova Friburgo a fost cel mai afectat, cu 294 de morţi, urmat de Teresopolis, cu 271, oraşul imperial Petropolis, cu 56 de morţi şi Sumidouro, cu 19 victime.

Potrivit cotidianului O Globo, sunt, de asemenea, 130 de dispăruţi.

Peste 13.000 de persoane au fost nevoite să îşi abandoneze casele, fie pentru că acestea au fost distruse de torenţii de noroi, fie pentru că se află în zone cu risc.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici