Cel puţin 65 de morţi, după prăbuşirea unei clădiri în India

Cel puţin 65 de persoane şi-au pierdut viaţa, 105 au fost rănite şi 35 au fost date dispărute, după prăbuşirea, luni seară, a unui imobil dintr-un cartier foarte aglomerat din New Delhi, a anunţat miercuri poliţia, în condiţiile în care echipele de intervenţii continuă căutările.

30 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 65 de morţi, după prăbuşirea unei clădiri în India

Cel puţin 65 de morţi, după prăbuşirea unei clădiri în India (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Putem să confirmăm că 65 de persoane au murit, 105 primesc îngrijiri medicale în diferite spitale şi 35 au fost date dispărute", a declarat Rajan Bhagat, purtător de cuvânt al poliţiei din oraş.

"Numeroase persoane sunt încă blocate sub beton şi bare de fier. Provocarea cu care ne confruntăm este să le scoatem vii", a subliniat el.

Potrivit oficialilor, imobilul de patru etaje, situat într-un cartier foarte populat din estul capitalei New Delhi, a fost afectat de ploile abundente aduse de muson.

Alte victime s-ar putea afla sub dărâmături, au declarat echipele de salvare.

Clădirea s-a prăbuşit luni seara, la ora 20.15 (16.45 ora României).

Proprietarul imobilului, un om de afaceri local care deţine o uzină de ciment, a fost arestat şi inculpat de omor involuntar, a declarat M.P. Singh, de la poliţia din New Delhi.

Potrivit lui Sheila Dikshit, ministrul teritorial din Delhi, clădirea ar fi fost construită fără autorizaţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici