Peste 150 de răniţi într-o coliziune între două trenuri în Brazilia

Un total de 158 de persoane au fost rănite uşor în coliziunea a două trenuri la periferia statului brazilian Rio de Janeiro, luni seara, au anunţat autorităţile, citate de AFP.

146 afișări
Imaginea articolului Peste 150 de răniţi într-o coliziune între două trenuri în Brazilia

Peste 150 de răniţi într-o coliziune între două trenuri în Brazilia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dintre cele 158 de persoane spitalizate, şapte sunt în continuare (în spital) şi starea lor este stabilă", se arată într-un comunicat al spitalului din Nova Iguacu, remis marţi AFP.

Un bilanţ precedent difuzat la miezul nopţii de autorităţi menţiona 69 de răniţi.

Accidentul a avut loc în jurul orei 20.20 (00.20 ora României), în comuna Mesquita, la 34 de kilometri de centrul oraşului Rio de Janeiro.

Un tren care era oprit într-o gară a fost lovit în spate de un alt tren care circula în acelaşi sens, a povestit Carlos Osorio, secretar al Transporturilor din statul Rio de Janeiro.

"Acest accident este foarte grav şi eroarea inadmisibilă. Experţii sunt la faţa locului pentru a strânge material şi a ancheta", a adăugat Osorio.

El a subliniat că mărturia mecanicului, nevătămat, va fi un "element cheie" pentru a înţelege ceea ce s-a întâmplat. Potrivit lui, trenul a fost "renovat" şi mentenanţa lui era la zi.

"Tehnicienii se află la faţa locului pentru a stabili cauzele accidentului şi pentru a asigura asistenţa necesară pasagerilor", a declarat Supervia, compania care administrează traficul feroviar.

"Avem date care înregistrează tot parcursul, inclusiv semnalizarea şi funcţionarea turnului de control al Supervia", a subliniat Osorio, adăugând că societatea "va fi condamnată la plata unei amenzi din cauza accidentului".

Secretarul Transporturilor a recunoscut că trenurile sunt în general vechi, dar a dat asigurări că "53 de trenuri noi vor fi puse în circulaţie până la sfârşitul anului 2015".

Trenurile Supervia transportă aproximativ 620.000 de persoane pe zi între Rio de Janeiro şi comunele învecinate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici