Cel puţin 77 de morţi şi 26 de răniţi în accidentul aviatic din Iran - FOTO

Cel puţin 77 de persoane au murit, 26 au fost rănite şi una este dată dispărută, în accidentul unui avion al companiei naţionale Iran Air, produs duminică în apropiere de oraşul Orumiyeh, în nord-vestul Iranului, potrivit unui nou bilanţ al poliţiei anunţat luni.

87 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 77 de morţi şi 26 de răniţi în accidentul aviatic din Iran - FOTO

Cel puţin 77 de morţi şi 26 de răniţi în accidentul aviatic din Iran (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Din nefericire, 77 dintre cetăţenii noştri au fost ucişi, 26 au fost răniţi şi spitalizaţi şi o persoană este dată dispărută", a anunţat televiziunea de stat, citând un centru de informare al poliţiei.

Agenţia de presă Isna anunţat luni acelaţi bilanţ al victimelor, dar doi dispăruţi.

"Avionul avea 105 persoane aflate la bord, 94 de pasageri şi 11 membri ai echipajului. Potrivit ultimelor date, 77 de persoane au murit, 26 au fost rănite şi alte două sunt declarate dispărute", a declarat şeful comitetului de criză al Ministerului Transporturilor, Ahmad Majidi, pentru agenţia Isna.

"Din cauza condiţiilor meteorologice, comandantul avionului nu a putut ateriza pe aeroportul din Orumiyeh, a vrut să revină dar din motive necunoscute s-a prăbuşit la aproximativ cinci kilometri de aeroport", a declarat Majidi.

Accidentul s-a produs în jurul orei 19.45 (18.15 ora României), în provincia Azerbaidjanul de Vest, a anunţat duminică televiziunea.

Imaginile accidentului au fost difuzate de televiziune. Acestea înfăţişează avionul dezmembrat în mai multe fragmente, între care unele extrem de avariate.

Un oficial din cadrul Ministerului Transporturilor a declarat pentru televiziunea de stat că una dintre cutiile negre ale avionului a fost găsită.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici