Cel puţin 80 de militari ruşi au murit, în august, în estul Ucrainei

Cel puţin 80 de militari ruşi au fost ucişi, în august, în confruntări din estul Ucrainei, afirmă un politician rus de opoziţie, Lev Şlosberg, prezentând mărturiile unor membri ai unităţilor speciale ruse, scrie ziarul The New York Post.

769 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 80 de militari ruşi au murit, în august, în estul Ucrainei

Cel puţin 80 de militari ruşi au murit, în august, în estul Ucrainei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Membri ai unităţilor speciale ruse au confirmat că au fost trimişi în regiunea separatistă ucraineană Lugansk, armata rusă spunându-le că participă la un exerciţiu militar.

"Căutam nenorociţi de ucraineni", a declarat un militar rus, citat de Sunday Times. "Am ieşit într-o zonă deschisă. Am fost atacaţi. Optzeci de militari au fost ucişi. Eu am fost rănit. Mi s-a spus că doar zece am scăpat cu viaţă", a precizat militarul rus.

"Ni s-a spus treptat despre ce este vorba. Ne-au spus că este un exercuiţiu. Eu i-am spus soţiei mele că mergem în război", a subliniat militarul rus, membru al Diviziei aeropurtate 76, aparţinând Forţelor Aeriene ruse.

Administraţia prooccidentală de la Kiev şi NATO susţin că trupe ruse sunt în estul Ucrainei, pentru a-i ajuta pe separatiştii proruşi. Moscova a dat asigurări că nu există militari ruşi în Ucraina.

Conflictul militar între Administraţia prooccidentală de la Kiev şi insurgenţii proruşi durează de peste cinci luni, soldându-se, potrivit estimărilor, cu aproape 2.900 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici