Cel puţin 11 morţi şi 40 de răniţi, în urma unor atacuri cu bombă ce au vizat trei biserici din Indonezia

Cel puţin 11 oameni au murit şi alţi 40 au fost răniţi în urma unor atacuri cu bombă ce au vizat trei biserici din Indonezia, au anunţat, duminică, autorităţile locale, relatează site-ul postului CNN.

575 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 11 morţi şi 40 de răniţi, în urma unor atacuri cu bombă ce au vizat trei biserici din Indonezia

Cel puţin nouă morţi şi 40 de răniţi, în urma unor atacuri cu bombă ce au vizat trei biserici din Indonezia

Frans Barung Mangera, purtătorul de cuvânt al Poliţiei indoneziene, a afirmat că aproximativ 40 de persoane au fost transportate la spital, printre care şi doi poliţişti, în urma atacurilor comise în trei biserici din Surabaya, un oraş port de pe coasta de est a Insulei Java.

”Atacurile au avut loc în trei locaţii. Credem că este vorba de atacuri sinucigaşe. Am identificat deja mai multe victime”, a declarat Mangera.

Primul atac a fost comis în Biserica Santa Maria, în urma căruia patru persoane au murit, inclusiv atacatorul. A doua explozie a fost înregistrată la câteva minute distanţă în biserica Diponegoro, iar două persoane şi-au pierdut viaţa. Alţi trei oameni au murit în urma ultimului atac ce a vizat biserica Pantekosta.

Reţeaua teroristă Stat Islamic revendică atacurile comise în trei biserici din Indonezia

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat, duminică, atacurile cu bombă comise în trei biserici din oraşul indonezian Surabaya, soldate cu cel puţin 11 morţi şi 40 de răniţi, informează BBC News Online.

Potrivit agenţiei Amaq, ce aparţine grupării jihadiste, atacurile au fost comise de membri ai reţelei Stat Islamic.

Poliţia indoneziană a precizat că atacurile au fost efectuate de membrii unei familii, precizând că o femeie alături de doi copii a declanşat o bombă într-o biserică, iar soţul acesteia alături de alţi trei dintre copiii familiei au comis celelalte două atacuri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici