Cel puţin o sută de persoane au murit în urma cutremurului din Turcia

Un cutremur foarte puternic s-a produs în noaptea de duminică spre luni în Turcia. Seismul a provocat cel puţin 100 de decese şi a fost simţit în mai multe ţări.

343 afișări
Imaginea articolului Cel puţin o sută de persoane au murit în urma cutremurului din Turcia

Sursa Foto - AP News

Un cutremur cu magnitudinea de 7,8 a zguduit Turcia şi Siria, provocând moartea a cel puţin 100 de persoane, potrivit autorităţilor citate de Sky News.

Cutremurul a avut epicentrul în oraşul Pazarcik, în provincia Kahramanmaras, la aproximativ 20 de mile de Gaziantep, la o adâncime de 11 kilometri. Seismul a fost urmat de cinci replici puternice.

Cel puţin 38 de persoane au fost declarate moarte în Turcia şi alte 62 au murit în Siria. Cutremurul a fost simţit în Liban şi Cipru.

Sute de clădiri au fost distruse, iar oamenii sau ieşit pe străzi în ciuda frigului. Echipele de salvare şi locuitorii caută supravieţuitori printre ruine.

Guvernatorul provinciei Osmaniye a declarat că cel puţin 34 de clădiri s-au prăbuşit din cauza cutremurului, în timp ce guvernatorul din Malatya a declarat că în regiunea sa au căzut 130 de clădiri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici