Cel puţin şapte morţi în cursul protestelor din Yemen

Cel puţin şapte manifestanţi au fost împuşcaţi mortal, iar alte câteva sute au fost răniţi sâmbătă în cursul confruntărilor între protestatari şi forţele de ordine din Yemen. Potrivit martorilor, sute de manifestanţi au fost răniţi după ce poliţia ar fi utilizat gaze toxice. Autorităţile susţin că au utilizat doar gaze lacrimogene.

33 afișări
Imaginea articolului Cel puţin şapte morţi în cursul protestelor din Yemen

Cel puţin şapte morţi în cursul protestelor din Yemen (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Secretarul general ONU, Ban Ki-moon, a denunţat utilizarea excesivă a forţei de către poliţie.

Violenţele au continuat duminică, când zeci de manifestanţi au fost răniţi la Sanaa în confruntări cu susţinători ai regimului.

Ciocnirile au început în momentul în care susţinători ai Congresului Popular General (CPG - partidul prezidenţial) au atacat protestatarii.

Aflat la putere de 32 de ani, Ali Abdallah Saleh, un aliat al Washingtonului, a multiplicat în ultima vreme gesturile pentru calmarea situaţiei, pe fondul protestelor cauzate de sărăcie şi de rata ridicată a şomajului.

La Aden, patru manifestanţi au fost ucişi în confruntările care au avut loc în cursul nopţii, în timpul cărora sediul unei secţii de poliţie a fost incendiat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici