Cel puţin şapte morţi într-un atentat comis lângă un stadion de fotbal la Karachi

Un atentat cu bombă comis miercuri dimineaţa lângă un mic stadion de fotbal dintr-un cartier sensibil al metropolei pakistaneze Karachi (sud) s-a soldat cu cel puţin şapte morţi, inclusiv doi copii, şi alţi 26 de răniţi, a anunţat poliţia locală.

100 afișări
Imaginea articolului Cel puţin şapte morţi într-un atentat comis lângă un stadion de fotbal la Karachi

Cel puţin şapte morţi într-un atentat comis lângă un stadion de fotbal la Karachi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Explozia s-a produs după un meci de fotbal la Lyari, o suburbie care a oferit Pakistanului unii dintre cei mai buni jucători din istorie, dar care este devastată în prezent de un "război între ganguri".

"Bomba, care a fost plasată pe o motocicletă parcată la exteriorul stadionului, a ucis şapte persoane, inclusiv mai mulţi adolescenţi", a declarat pentru AFP Tariq Dharejo, un oficial de rang înalt din cadrul poliţiei locale. Bomba a fost declanşată de la distanţă, a precizat el.

Potrivit unei alese locale din cadrul Partidului Poporului Pakistanez (PPP), explozia s-a soldat cu 11 morţi, copii sau adolescenţi cu vârste cuprinse între şase şi 15 ani potrivit ei, un bilanţ care nu a fost confirmat de poliţie.

Oraşul Karachi este controlat în principal de către MQM, un partid ai cărui susţinători fac parte din populaţia "mohajir", musulmani care au fugit din India după împărţirea Indiilor britanice, în 1947, care a condus la crearea Pakistanului.

Cartierul istoric Lyari, unde trăieşte o importantă comunitate provenind din provincia pakistaneză Balucistan, este unul dintre puţinele fiefuri PPP în acest oraş cu aproximativ 18 milioane de locuitori.

Poliţia de la Karachi ancheta miercuri să afle dacă acest atentat a fost comis de rebeli separatişti din Balucistan, islamişti înarmaţi sau dacă a fost rezultatul unor "rivalităţi politice" între PPP şi MQM pentru preluarea controlului asupra Lyari, a precizat Dhajero.

Considerat un adevărat "plămân economic" al Pakistanului, contribuind cu 42% la economia ţării, Karachi se confruntă de câţiva ani cu o rată puternică a criminalităţii şi violenţe de natură politică şi etnică recurente. Anul trecut, peste 2.000 de persoane au fost asasinate în acest oraş, cel mai grav bilanţ înregistrat de la începutul anilor '90 încoace.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici