Cel puţin 12 morţi şi peste 50 de răniţi în urma luptelor din oraşul libian Ben Jawad

Cel puţin 12 persoane au murit şi peste 50 au fost rănite în luptele dintre susţinătorii şi opozanţii lui Muammar Kadhafi în localitatea Ben Jawad, în estul Libiei, potrivit unui nou bilanţ furnizat luni de o sursă spitalicească.

19 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 12 morţi şi peste 50 de răniţi în urma luptelor din oraşul libian Ben Jawad

Cel puţin 12 morţi şi peste 50 de răniţi în urma luptelor din oraşul libian Ben Jawad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un bilanţ precedent oferit de surse medicale menţiona şapte morţi şi peste 50 de răniţi.

Potrivit listei victimelor afişată la spitalul din Ajdabiya, unde au fost internaţi majoritatea răniţilor în urma violenţelor de duminică, şapte persoane au murit şi alte 52 au fost rănite.

La spitalul Al-Jala din Benghazi, situat la 160 de kilometri nord de Ajdabiya, medicul Isam Binur a declarat pentru AFP că alte cinci cadavre au fost aduse din Ben Jawad.

Un jurnalist al AFP a văzut două cadavre la morgă. Acolo, angajaţii au declarat că sunt şapte cadavre în total dar că cinci dintre ele au fost predate deja familiilor.

Victimele sunt combatanţi voluntari, majoritatea din Benghazi, potrivit listei spitalului din Ajdabiya.

O listă afişată la spitalul din Ras Lanuf, oraş de coastă controlat de insurgenţi, cel mai apropiat de Ben Jawad, menţiona şapte morţi şi 59 de răniţi, potrivit unui jurnalist al AFP.

Luptele au început duminică, forţând insurgenţii să se retragă din Ben Jawad, de unde speră să avanseze către Sirt, oraşul natal şi fieful colonelului Kadhafi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici