Cele patru avioane de vânătoare trimise de Franţa în ţările baltice îşi vor începe misiunea duminică

Cele patru avioane militare de tip Rafale, trimise de Franţa în cadrul unei misiuni NATO pentru supravegherea ţărilor baltice, îşi vor începe misiunea duminică, a anunţat şeful Statului Major al armatei franceze, generalul Pierre de Villiers.

20536 afișări
Imaginea articolului Cele patru avioane de vânătoare trimise de Franţa în ţările baltice îşi vor începe misiunea duminică

Cele patru avioane de vânătoare trimise de Franţa în ţările baltice îşi vor începe misiunea duminică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ele (avioanele) vor participa la supravegherea ţărilor baltice începând cu 27 aprilie", luându-şi zborul de la o bază aeriană din Polonia, a afirmat generalul de Villiers, la Washington.

Parisul a propus, la mijlocul lui martie, să pună la dispoziţia NATO patru avioane de vânătoare pentru a consolida supravegherea statelor baltice, în contextul crizei din Ucraina.

O altă măsură de consolidare a securităţii statelor NATO din estul Europei este survolarea României de către un avion militar francez de tip AWACS, odată la trei zile, a reamintit generalul francez.

Alianţa Nord-Atlantică asigură din anul 2004 supravegherea spaţiului aerian al Lituaniei, Letoniei şi Estoniei.

NATO a anunţat recent consolidarea dispozitivului de apărare a Europei de Est, după ce Rusia a anexat Crimeea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici