China încearcă să câştige spaţiu prin forţă, afirmă un amiral american

Acţiunile în Marea Chinei de Sud au fost ”un exemplu de încercare a Beijingului de a câştiga spaţiu teritorial prin forţă şi au destabilizat regiunea”, a declarat marţi un amiral american de rang înalt.

421 afișări
Imaginea articolului China încearcă să câştige spaţiu prin forţă, afirmă un amiral american

China încearcă să câştige spaţiu prin forţă, afirmă un amiral american

Filipine şi China au avut o serie de incidente maritime - inclusiv folosirea de tunuri de apă - care au declanşat îngrijorarea cu privire la o escaladare a divergenţelor.

Amiralul John Aquilino, şeful Comandamentului Indo-Pacific al SUA, a declarat că acţiunile Chinei împotriva Filipinelor sunt "periculoase, ilegale şi destabilizează regiunea", scrie Reuters.

Aquilino a declarat că este "foarte îngrijorat de ceea ce se întâmplă în zona Second Thomas Shoal", unde o acţiune a pazei de coastă chineze asupra unei nave de pescuit s-a soldat cu şase marinari răniţi. "Deci ce urmează şi cât de departe sunt dispuşi să meargă în acea zonă?", a spus amiralul, care a adăugat că acţiuni similare ale Chinei au fost observate şi în alte părţi din regiune, inclusiv în Japonia şi Malaezia.

"Acest lucru nu este izolat, este vorba despre Republica Populară Chineză, care încearcă să câştige spaţiu teritorial în mod unilateral prin forţă", a arătat John Aquilino.

Beijingul revendică aproape întreaga Mare a Chinei de Sud ca teritoriu al său, unul supravegheat de o armată de nave de pază de coastă, la o distanţă de peste 1.000 km de continent, şi a susţinut că răspunsurile sale au fost ”adecvate” faţă de ambarcaţiunile filipineze din zonă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici