CIA are 52 de fotografii şi înregistrări video cu operaţiunea în care a fost ucis Osama ben Laden - VIDEO

CIA are 52 de fotografii şi înregistrări video cu cadavrul lui Osama ben Laden, raidul în care a fost ucis acesta şi înmormântarea sa în mare, potrivit unui document al Departamentului de Justiţie, citat de ABC News.

1658 afișări
Imaginea articolului CIA are 52 de fotografii şi înregistrări video cu operaţiunea în care a fost ucis Osama ben Laden - VIDEO

Osama ben Laden

Numărul imaginilor a fost comunicat ca răspuns la un proces intentat de gruparea conservatoare Judicial Watch, care a solicitat la 4 mai, la trei zile după raidul împotriva complexului lui ben Laden din Pakistan, publicarea imaginilor cu decesul acestuia. Departamentul Justiţiei a răspuns cu o declaraţie a lui John Bennett, director al serviciului naţional de operaţiuni sub acoperire al CIA, argumentând că publicarea acestor imagine reprezintă un risc de securitate.

Bennett a declarat că CIA a inventariat înregistrările pentru a stabili de câte imagini ale raidului şi ale momentelor ulterioare acestuia dispune. "CIA a identificat 52 de înregistrări unice (...). Aceste înregistrări sunt fotografii şi/sau înregistrări video cu Osama ben Laden la 1 mai 2011 sau în jurul acestei date, când Statele Unite au efectuat o operaţiune ce a condus la moartea lui", a explicat Bennett.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Fotografiile includ "imagini ale cadavrului lui Osama ben Laden" pe care Bennett le descrie ca fiind "destul de grafice, ele înfăţişând rana mortală de pe capul lui Osama ben Laden şi alte imagini similare îngrozitoare ale corpului său". El a declarat că multe dintre fotografii au fost realizate în interiorul complexului din Abbottabad, în timp ce altele au fost făcute în momentul în care cadavrul a fost transportat din Pakistan pe mare. "Alte câteva imagini înfăţişează pregătirea cadavrului pentru înmormântare, precum şi ceremonia în sine", a explicat el.

Din cauza gradului mare de secretizare a acestor imagini, Bennett susţine că nu poate "descrie conţinutul lor sau circumstanţele în care au fost realizate fără să prejudicieze securitatea naţională".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici